17:17

NEW YORK: TEKNIKJÄTTAR TAR TÄTEN, S&P500 +0,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna steg efter torsdagens Thanksgiving-ledighet och det var särskilt teknikjättarna fullföljde onsdagens rally.

Vid 17.15-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,2 procent. S&P 500 steg 0,3 procent, samtidigt som Nasdaqs tekniktunga kompositindex steg 1,1 procent.

Sentimentet lyftes också av att Donald Trump sagt att han kommer lämna Vita huset om Elektorskollegiet väljer Joe Biden. Närmare än så har presidenten inte kommit att erkänna sig besegrad.

På fredagen tog Donald Trump dock till Twitter och skrev att Joe Biden bara kan ta över Vita huset "om han kan bevisa att de löjliga '80.000.000' rösterna inte nåddes olagligt eller genom bedrägeri".

På virusfronten noterades rekordsiffror för antalet covid-19-patienter i USA som vårdas på sjukhus som höll uppgångarna i schack. Flera experter varnar för att sammankomster i samband med firandet av Thanksgiving kan leda till nya ökningar både vad gäller sjukdomsfall och dödsfall.

Walt Disney meddelade på torsdagen att bolaget kommer att utöka antalet nedskärningar av anställda till cirka 32.000 från tidigare aviserade 28.000 efter att pandemin fortsatt att pressa nöjesparksverksamheten. Aktien var ned nästan 1 procent på fredagen.

Slack, som rusade 37 procent på onsdagen efter rapporter om att Salesforce förde samtal om uppköp, var som mest ned omkring 7,5 procent på fredagen men handlades uppåt kring nollan efter att CNBC rapporterat att ett avtal kan vara nära förestående. Salesforce var upp omkring 1 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 3 punkter till 0,85 procent.Malcolm Winbo +46 8 5191 7934
Nyhetsbyrån Direkt