13:57

IPO: EMISSIONEN I INZILE TECKNADES TILL 131% INFÖR FIRST NORTH

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den nyemission på 45 miljoner kronor som genomfördes av ellastbilsföretaget Inzile inför listningen på Nasdaq First North tecknades till 131 procent fördelat på cirka 1.000 tillkommande aktieägare. Styrelsen har samtidigt beslutat att utnyttja möjligheten till övertilldelning motsvarande cirka 6,3 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Efter kvittning av tidigare upptagna lån om närmare 7 miljoner kronor tillförs Inzile knappt 45 miljoner kronor kontant före emissionskostnader.

Inzile riktar med sin egenutvecklade eldrivna lätta lastbil in sig på en marknadsnisch som de tror kommer att växa kraftigt framöver, sade bolagets vd och storägare Ragnar Åhgren i en webbsänd tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt nyligen.

Inzile ligger i startgroparna och har inte haft någon försäljning än, men har fått beställningar på åtta fordon, framhöll han. Pengarna från nyemissionen ska finansiera en rejäl produktionsökning.

"Nu gör vi en förserie på tio fordon. Sedan kommer vi att köra en serie om 60 stycken senare i höst och 2020 en serie på 200 stycken, 2021 en serie om 500 stycken och 1.000 stycken år 2022. Det ligger i vår budget", sade Ragnar Åhgren.

På en fråga om vilket det största hotet mot bolaget är nämnde han risken att leverantörer inte ska hinna leverera såsom bolaget vill.

Teckningskursen på 9:55 kronor för en unit i nyemissionen motsvarar ett värde på Inziles aktier om närmare 68 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

Preliminär första handelsdag på First North är den 27 juni 2019, förutsatt att bolagets ansökan godkänns.Johan Lind +46 8 5191 7954
Nyhetsbyrån Direkt