05:42

FED: BEVAKAR TULLARS PÅVERKAN PÅ FÖRETAGS FÖRTROENDE - BARKIN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den direkta påverkan från högre USA-tullar på kinesisk import är "relativt begränsad och relativt känd".

Det sade Thomas Barkin, Fed-chef i Richmond, på onsdagskvällen, enligt Bloomberg News.

Den verkliga utmaningen är, enligt Barkin, "påverkan av en signifikant handelshändelse på företagens förtroende, och det är det som jag bevakar noga".

Han noterade att USA-statistik över produktion och tillverkning var "svag", vilket den varit de senaste månaderna.

"Tillverkningen har kämpat de senaste sex månaderna. En del av det beror på följdkonsekvenser av tidigare lageruppbyggnad. En del av det kan vara handel", sade Barkin.

Han sade samtidigt att detaljhandelsutfallet inte var så bra som han hoppats på och därför kommer han att följa det noga.

"Fundamenta för hushållens konsumtion är fortsatt rätt bra. Människor har jobb, människor har besparingar och kreditmarknaderna är öppna", sade han.

Barkin anser att "tålamod" är lämpligt just nu då arbetslösheten är historiskt låg och sysselsättningen fortsätter att öka. Samtidigt är inflationen dämpad och det är svårt för honom att argumentera för att ställa sig på bromsen när inflationen är dämpad.

Thomas Barkin röstar inte i Feds ränteråd, FOMC, i år.Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion
Nyhetsbyrån Direkt