22:43

FED: AKTIVITET STEG BLYGSAMT, VIRUSORO SÄNKTE – BEIGE BOOK

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den ekonomiska aktiviteten ökade blygsamt i USA och en stigande siffra av Fed-distrikt såg en högre arbetslöshet på grund av en ökning bland antalet smittade av covid-19.

Det uppges i den amerikanska centralbanken Federal Reserves konjunkturrapport, Beige Book, som publicerades på onsdagskvällen.

New York och Philadelphia såg en minskad aktivitet, samtidigt som Cleveland rapporterade om en tappad drivkraft på grund av fler smittade av viruset.

I rapporten var ett vaccin mot covid-19 ofta nämnt som en källa till ökad optimism.

En majoritet av distrikten sade att arbetslösheten minskade, dock att takten var långsam. Mer oroande var att "ett växande antal distrikt rapporterade en minskad sysselsättningsnivå", sedan den förra konjunkturrapporten.

Tillverknings-, bygg-, och transportindustrin fortsatte att addera jobb, medan hotell- och restaurangsektorn uppvisade fler permitteringar.

Analytiker samt Fedchefer sade också att det finns anledningar till att tro att ekonomin kan återhämta sig i den andra halvan av 2021, förstärkt av vaccinet och med stöd i form av stimulanspaket, skriver Reuters.Casper Siren +46 8 5191 7910
Nyhetsbyrån Direkt