17:58

ORTIVUS: TECKNAR SAMARBETSAVTAL MED CARMENTA

STOCKHOLM (Direkt) Medicinteknikbolaget Ortivus har tecknat ett samarbetsavtal med det svenska företaget Carmenta Public Safety. Avtalet gäller inledningsvis primärt den spanska samt nordiska marknaden och innebär att parterna kan leverera en helhetslösning till den prehospitala marknaden i form av karta, navigation, monitorering samt journalföring.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Carmenta tillhandahåller lösningar kopplat till i huvudsak navigation och ärendehantering medan Ortivus tillhandahåller patientövervakning samt journalföring.

"Ortivus och Carmenta kan i och med detta samarbete ge ökat värde till sina prehospitala kunder då det finns en stor efterfrågan på helhetslösningar som innehåller båda företagens system. Detta samarbete ger också båda parter stärkt närvaro på de områden och marknader där man är gemensamt aktiv", resonerar bolagen.

"Vi ser fram emot att nu tillsammans med Carmenta kunna erbjuda beprövade navigations- och ärendehanteringssystem ihop med Ortivus journalsystem", säger Lars Höst som är vd för Ortivus i en kommentar.Johan Lind +46 8 5191 7954
Nyhetsbyrån Direkt