20:39

EQUINOR: SKA LEVERERA 3,3 GW TILL NEW YORK MED BP

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Norska Equinor valdes på onsdagen ut av New York för att leverera förnybar energi till delstaten. Energin produceras från tre havsvindsprojekt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Under avtalet, som benämns vara ett av de största för förnybar energi i USA hittills, ska Equinor tillsammans med den strategiska partnern, brittiska BP, leverera 3,3 gigawatt till delstaten.

Av den summan är 816 megawatt från det tidigare projektet Empire Wind 1, som nu får sällskap av ytterligare två projekt; Beacon Wind 1 som ska producera 1.230 megawatt och Empire Wind 2, vilket ska producera 1.260 megawatt.

"De här projekten ska leverera förnybar energi till New York och kommer att spela en viktig roll i delstatens arbete för att bli ett globalt havsvindcentrum. Den amerikanska ostkusten är en av världens mest attraktiva tillväxtmarknader för havsvind", skriver vd Anders Opedal.

"Framgången vi haft med buden på Empire Wind 2 och Beacon Wind 1 innebär ett genombrott för vår amerikanska havsvindsverksamhet och bekräftar Equinors ambition om att vara ett ledande bolag i det gröna skiftet", skrev han vidare.Casper Siren +46 8 5191 7910
Nyhetsbyrån Direkt