18:32

FED: ALLA TECKEN VISAR FÖR HÖGRE INFLATION - BULLARD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Alla tecken pekar mot en högre inflation, men även om ekonomin kan blomstra senare i år är det för tidigt att säga när Fed drar tillbaka sin "lätta" inflationspolitik.

Det sade Fed-chefen i St Louis, James Bullard, enligt Reuters.

"Penningmängden har exploderat, budgetunderskott är extrema och en het ekonomi kan antingen vara här nu eller precis runt hörnet", sade James Bullard.

Vidare sade han att vaccinen, vilka går till äldre och andra som behöver dem mest, kommer att dra ned de dagliga dödsfallen, som förmodligen är nära toppen nu.

"Det kommer att synas att det innebär stora följder för ekonomin, eftersom ett mindre antal personer oroar sig över riskerna".

Dock har arbetsmarknaden en "lång väg kvar" innan den har återhämtat sig helt.

Även om inflationen nog stiger, betyder det inte att Fed kommer att skärpa sin politik som svar. Inflationen har varit under Feds mål om 2 procent det senaste decenniet, men Fed har utlovat att den får överstiga 2 procent under en period för att den ska "återupprätta sin trovärdighet", skriver Reuters.

"För hela ekonomin är det möjligt att den kan börja blomstra, men vi får vänta och se om det verkligen händer", avslutade han med.Casper Siren +46 8 5191 7910
Nyhetsbyrån Direkt