16:33

NEW YORK: MINDRE NEDGÅNGAR, TESLA TAPPAR, S&P 500 -0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna handlades i något negativ riktning under onsdagens tidiga handel, sedan president Donald Trump på tisdagskvällen informerat om att USA inte kommer att sluta ett handelsavtal med Kina om Peking inte återgår till de villkor som förhandlades fram tidigare i år.

Vid 16.15-tiden var Dow Jones storbolagsindex ned 0,1 procent till 26.024. Det bredare indexet S&P 500 minskade även det 0,1 procent till 2.882 medan tekniktunga Nasdaq Composite var ned 0,4 procent till 7.792.

Sektorvis steg kraftbolag 1,3 procent medan energi var ned 1,0 procent.

Bland enskilda bolag vände Tesla till minus 0,3 procent efter att ha stigit i förhandeln. Elbilstillverkarens vd och grundare Elon Musk sade under nattens bolagsstämma att det inte finns några problem med efterfrågan för Teslas Model 3, men att det är svårt att vara lönsam när bolaget har växt så pass kraftigt som har varit fallet de senaste åren.

Teknikbolag gick tungt i den tidiga handeln. Chiptillverkarna Qualcomm och Nvidia var ned 1,6 respektive 2,5 procent.

Restaurangkedjan Dave & Buster Entertainment rasade 22 procent efter att redovisat kvartalssiffror som var lägre än förväntat.

Beyond Meat, som i tisdagens handel rasade 25 procent, steg 5 procent i onsdagens öppningshandel. Aktien fick på tisdagen en sänkt rekommendation från JP Morgans analytiker efter en kursrusning på 60 procent sedan i fredags.

Före börsöppning kom statistik som visade att konsumentpriserna i USA steg 0,1 procent i maj jämfört med månaden före, vilket var i linje med analytikernas förväntan. Jämfört med samma månad i fjol steg KPI med 1,8 procent där väntat var 1,9 procent.

Kärn-KPI, exklusive livsmedel och energi, steg något mindre än väntat.

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 1 punkt till 2,13 procent.


Graf: S&P 500-index onsdagen den 12 juni

image

Bildkälla: InfrontEmil Mattsson +46 8 51917911
Nyhetsbyrån Direkt