16:41

THQ NORDIC: STOR TILLVÄXTPOTENTIAL, ORGANISKT OCH FÖRVÄRV - VD

STOCKHOLM (Direkt) Även om THQ flerdubblade sin storlek med vinterns köp av Koch Media har bolaget fortfarande stora möjligheter att växa. Samtidigt som den organiska tillväxtpotentialen är stor finns det flera möjligheter till ytterligare förvärv.

Det var delar av budskapet på THQ:s kapitalmarknadsdag på onsdagen.

THQ ser möjligheter att förvärva ip-rättigheter (varumärkesrättigheter), spelstudios och förläggarverksamheter. Mindre affärer ska betalas via det egna kassaflödet, men det kan även bli frågan om att finansiera förvärv med lån och/eller aktier. Styrelsen har sökt stämmans godkännande att ge ut nya aktier motsvarande högst 20 procent av det totala aktiekapitalet.

Vid utgången av det första kvartalet hade THQ 54 spelprojekt under utveckling, varav 19 stycken hade utannonserats. Bolaget visade en bild på ett urval av spelvarumärken med potential för uppföljare eller spinoffer (se nedan).


image


"Det här ska inte tas som en lista över pågående projekt. Även om det skulle kunna vara så", sade vd Lars Wingefors kryptiskt.

Av ovanstående speltitlar är det känt att utveckling pågår av bland annat Darksiders 3, Dead Island 2.

Onsdagen innehöll även budskap om vissa lanseringsförseningar, däribland:

* Metro Exodus, en av de nu kända större spellanseringarna. AAA-titeln Metro Exodus förläggs av THQ:s spelstudio Deep Silver. Spelet ska lanseras under det första kvartalet 2019, vilket är en förskjutning av tidigare budskap som var "under 2018". Metro Exodus föregångare har sålt i över 10 miljoner exemplar och marknadsföringsbudgeten uppgavs vara den hittills största i Deep Silvers historia. På sommarens E3-event väntas mer gameplay från spelet.

* THQ vill nu inte uppge om de två kommande spelen Biomutant och Darksiders 3 kommer att lanseras i år, vilket tidigare var planen. Vd Lars Wingefors upprepade i stället flera gånger vikten av att hitta rätt lanseringsfönster.

* Lanseringen av Shenmue 3 har flyttats från slutet av 2018 till någon gång under 2019.Mats Torgander +46 8 5191 7915
Nyhetsbyrån Direkt