18:32

NEW YORK: TRUMP LOVAR HISTORISKT SKATTESÄNKARPAKET, S&P500 OFÖR

STOCKHOLM (Direkt) USA-börserna visade upp mycket små indexrörelser i den inledande handeln på onsdagen.

Oron kring Nordkorea fanns på tapeten samtidigt som teknikjätten Apple tappade efter tisdagskvällens gigantiska lanseringsjippo.

Strax före klockan 18.20 svensk tid var Dow Jones industriindex oförändrat vid 22.124. Även S&P 500 var oförändrat, vid 2.496, medan det mer teknikorienterade Nasdaqs kompositindex tappat en tiondels procent till 6.450.

Arbetet med "det största skattesänknings- och skattereformspaketet" i USA:s historia kommer att påbörjas "snart", twittrade amerikanske presidenten Donald Trump på onsdagen. Senare under eftermiddagen sade republikanen Kevin Brady, ordförande för skatteutskottet i representanthuset, att ett ramverk för skattereformen skulle presenteras under den vecka som inleds 25 september.

Tisdagens huvudnummer Apple föll på onsdagen och var ned 1,1 procent. Nyheterna från vd Tim Cook på tisdagen om de nya Iphone-lurarna motsvarade i stort sett de förhandsuppgifter som läckt ut på förhand. Viss oro uppstod också kring toppmodellen Iphone X, som inte kommer att börja säljas förrän i november - senare än många hade hoppats på.

På råvarumarknaden handlades oljepriset högre, med uppgångar för WTI-oljan på 1,6 procent och för Brentoljan med 1,0 procent. På förmiddagen höjde Internationella energimyndigheten, IEA, sin prognos för tillväxten i den globala efterfrågan på olja i år, samtidigt som prognosen för utbudet hölls oförändrad.

Basmetallerna visade däremot idel prisnedgångar, och särskilt dramatiskt var fallet för nickelterminen som backade hela 4,7 procent. Koppar och zink backade 1,7 och 1,1 procent.David Djuphammar +46 8 5191 7913
Nyhetsbyrån Direkt