19:42

RESURS: GENOMFÖR NEDSKRIVNING PÅ 48 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nischbanken genomför nedskrivningar om 48 miljoner kronor i linje med dess "transformationsresa" där målet är att stärka konkurrenskraften och tillväxten på den nordiska marknaden.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har gjort en genomsyn av balansräkningen vilket resulterat i en nedskrivning om 38 miljoner kronor avseende aktiverade IT-investeringar.

Under det fjärde kvartalet har även en nedskrivning genomförts av ett mindre onoterat aktieinnehav om cirka 10 miljoner kronor.

Nedskrivningarna har ingen likviditetspåverkan samt marginell påverkan på kapitalbasen, men påverkar rörelseresultatet för det fjärde kvartalet, heter det.

"För att långsiktigt säkerställa en konkurrenskraftig, hållbar och lönsam bank genomför vi nu vår transformationsresa. Vi vill bli en mer datadriven och tech-orienterad finansiell aktör. De åtgärder vi genomför nu skapar förutsättningar för att säkerställa att viktiga affärsdrivande IT-projekt och lösningar kan genomföras de närmaste åren", skriver vd Nils Carlsson.Casper Siren +46 8 5191 7910
Nyhetsbyrån Direkt