09:43

LUCARA DIAMOND: EXPANSION KAROWE CENTRAL PÅ SIKT - PARETO

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lucara Diamond levererade något starkare siffror för det fjärde kvartalet än Paretos förväntningar och den senaste tidens starka diamantmarknad väntas fortsätta framgent, ett budskap som stärks av diamantbolagets nya prognoser och marknadskommentarer.

Det skriver Pareto i en uppdatering efter att diamantbolaget natten till tisdagen kommit med bokslutsrapport.

Analyshuset pekar på att Lucara Diamonds haft en sekventiellt god utveckling, med start från det coronapressade andra kvartalet 2020, och att det första kvartalet i år väntas bli åt det bättre hållet.

Aktien har stigit över 50 procent sedan inledningen av 2021 och Pareto menar på att rusningen bland annat kan ses mot bakgrund av en stark diamantmarknad.

Vad gäller Lucara Diamonds expansionsprojekt vid dess huvudtillgång, Karowe, noterar analyshuset att en endast en liten summa om 19 miljoner dollar för 2020 lagts på projektet på grund av att diamantmarknaden haft rejäla motvindar i coronavirusets spår.

"Däremot är expansionsprojektet fortsatt centralt på medellång sikt ur investeringssynpunkt för Lucara Diamond", skriver Pareto.

Analyshuset har rekommendationen behåll på Lucara Diamond. Riktkurssättning är under granskning, heter det.

I den inledande handeln på tisdagen föll Lucara Diamond-aktien nästan 7 procent.Anthony Livebrant +46 8 5191 7910
Nyhetsbyrån Direkt