10:37

ZOOMABILITY: ORDER PÅ 24 STYCKEN ZOOM UPHILL SENASTE DAGARNA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Zoomability, som marknadsför ett eldrivet terrängfordon för funktionsnedsatta, har under de senaste dagarna fått in order på 24 stycken Zoom Uphill. Ordervärdet är sammanlagt cirka 240.000 dollar för Zoomability.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den största delen av beställningarna har kommit i samband med mässan "Vietnam and all Veterans Reunion" som hölls i Florida nyligen där bolagets distributör Zoom-USA fick in 20 ordrar.

Det var den första mässan på nästan tolv månader som Zoom-USA kunde delta i.

"Beroende på coronarestriktionerna har mässor och möten där vi normalt kunnat visa upp Zoom Uphill ställts in i USA och de flesta andra länder. Vi börjar nu se en lättnad kring detta", skriver Zoomability.

Hur övriga marknader kommer att reagera när coronarestriktionerna släpps succesivt vet Zoomability inte ännu med säkerhet, men det troliga är att bolaget också i Europa får en positiv effekt, heter det.

Vidare meddelas att ett par av Zoomabilitys största ägare, som också finns representerade i styrelsen, har lånat ut 750.000 kronor för att trygga inleveranserna av vissa mer kostsamma komponenter. Lånen är sedan tänkta att kvittas med 500.000 kronor vid inlösen av teckningsoptioner mot aktier i augusti och resterande 250.000 kronor med kontanter.

Leverans av nu lagda ordrar från USA beräknas börja i slutet av andra kvartalet, men huvudsakligen ske under tredje kvartalet.Johan Lind +46 8 5191 7954
Nyhetsbyrån Direkt