10:36

ACTIVE BIOTECH: SER BLOCKBUSTERPOTENTIAL FÖR TASQUINIMOD - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Active Biotech ser en blockbusterpotential för sin läkemedelskandidat Tasquinimod, det vill säga en potential till en årlig försäljning på över 1 miljarder dollar.

Det sade Active Biotechs vd Helén Tuvesson under sin presentation vid Aktiespararnas digitala evenemang Aktiedagen på tisdagen.

Enbart inom senare linjers behandling av blodcancerformen multipelt myelom uppskattas Tasquinimod ha en marknadspotential på runt 1 miljarder dollar.

Bolagets bedömning grundar sig på statistik från Globaldata som bedömer att marknaden för multipelt myelom kommer att växa till 27 miljarder dollar vid 2027 för åtta viktiga marknader omfattande USA, de fem största EU-länderna samt Japan och Kina.

Active Biotechs vd tror dock även att Tasquinimod kan spela en roll i tidigare linjers behandling av sjukdomen.

"Givet att Tasquinimod sedan har en god säkerhetsprofil och har möjlighet att kombinera med andra terapier tror vi att Tasquinimid kan ta andelar i tidigare linjers behandling", sade Helén Tuvesson.

En säkerhetsutläsning från en fas 1b/2a-studie med Tasquinimod väntas äga rum under det andra halvåret 2021 varefter del B av studien kan påbörjas. I denna del kommer en doseskalering av Tasquinimod att ske tillsammans med en standardbehandling i form av Takeda Pharmas Ninlaro (ixazomib), Celgenes Revlimid (lenalidomid) och dexametason.Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion
Nyhetsbyrån Direkt