Nyhetsbyrån Direkt 16:44

FRANKRIKE: STÅR BAKOM MACRONS "AMBITIÖSA" REFORMPLANER- IMF

STOCKHOLM (Direkt) Frankrikes president Emmanuel Macron har fått stöd av Internationella valutafonden för sin strategi för arbetsmarknadsreform och kostnadsnedskärningar.

"Regeringens ambitiösa reformprogram kan gå långt med att adressera Frankrikes långvariga ekonomiska utmaningar, ihållande finansiella obalanser, höga arbetslöshet och svaga externa konkurrenskraft", skriver IMF i sin årliga rapport över landet, rapporterar Bloomberg News.

Även om uppbackningen från den Washington-baserade fonden när det gäller en reformagenda i sig själv inte är överraskande, så har omfattningen av det positiva språket inte setts av någon fransk regering på senare år.

Emmanuel Macron, som tog makten i maj på löften om att reformera arbetsmarknaden, hålla tillbaka budgetunderskottet och göra om pensionssystemet tampas nu med realiteterna av att minska utgifterna och förändra arbetsmarknadslagarna. Hans regering ska publicera en flerårig budgetstrategi och genomföra förändringarna av arbetsmarknadslagarna före slutet av september.

"Arbetsmarknadsstrategin är bred och ambitiös - den kommer att öka företagen flexibilitet, reformera a-kassan och förbättra den yrkesutbildningar och lärlingssystemen. Det bör kompletteras med fortsatt lönemoderering", skriver IMF.Makroredaktionen +46 8 5191 7931, http://twitter.com/makroredaktion
Nyhetsbyrån Direkt