19:31

STARBREEZE: SÄLJER TILLBAKA RÄTTIGHETER SYSTEM SHOCK 3 (NY)

(Tillägg: bakgrundsinformation i stycke tre och fyra)

STOCKHOLM (Direkt) Spelutvecklaren Starbreeze, som genomgår en rekonstruktion, har kommit överens med Otherside Entertainment om att sälja tillbaka förlagsrättigheterna för spelet System Shock 3 till Otherside. Starbreeze förväntar sig att få full ersättning för de kostnader som bolaget har haft i samband med utvecklingen av spelet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Starbreeze förvärvade förlagsrättigheterna för System Shock 3 under 2017, en ursprunglig investering på 12 miljoner dollar. Bolaget har sedan dess delvis finansierat utvecklingen av spelet.

Enligt det initiala avtalet kunde Starbreeze återfå 120 procent av hela investeringen, inklusive marknadsföringskostnader. Efter att Starbreeze fått tillbaka hela investeringen skulle bolagets andel av intäkterna ha uppgått till 50 procent.

"Att sälja tillbaka förlagsrättigheterna för System Shock 3 är den bästa lösningen för oss, men givetvis är det tråkigt att vi inte kan slutföra projektet med Otherside. System Shock 3 är en fantastisk titel utvecklad i samarbete med branchlegenden Warren Spector och jag ser fram emot att få se spelet när det släpps", kommenterar Mikael Nermark, tillförordnad vd för Starbreeze.

Starbreeze upprepar vidare att bolaget kommer att fokusera på kärnverksamheten - spelutveckling och förlagsverksamhet.

Starbreeze har fortsättningsvis förlagsrättigheterna för Psychonauts 2 och Ten Crowns.Emil Mattsson +46 8 51917911
Nyhetsbyrån Direkt